Новини за даренията

ЗАПОЧНА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ПИЛОН “РОЖЕН”

Започна строителството  на първия монумент на българското знаме – Пилон „Рожен“. Първата копка вече е факт и  се оформя  изкопът от 1000 кубични метра за основите на внушителната конструкция, която ще се извиси на Роженските поляни в Родопите.

„С радост обявяваме, че първата копка бе направена и изграждането на Пилон „Рожен“ започна. Благодарим на всички дарители, с чиято подкрепа реализираме този проект. На 13 юли ще качим енергията на знамето ни на 111 метра височина, така че да се вижда от километри разстояние и да се усеща в цяла България.“, коментира Симеон Караколев, управител на Фондация „Наследство в бъдещето“.

Историческото изграждане на 111-метровия Пилон „Рожен“ трябва да приключи до начaлото на месец юли. За да се довърши мащабният проект са нужни още 140 хиляди лева, като срокът за събирането им е краят на месец юни. Дарения могат да се направят по следните начини:

✅ Чрез банкова карта: https://pilon.rozhen.bg/donations/
✅ Като закупите знаме с история, част от голямото Роженско знаме. Форма за поръчки тук: https://bit.ly/3NczG4G
✅ Като изпратите дарителски SMS на стойност 1 лв. с текст DMS ZNAME на номер 17 777 (за всички мобилни оператори)
✅ С директен превод по дарителска банкова сметка:
IBAN: BG31DEMI92405000304216
Фондация “Наследство в бъдещето”

 

Официалното откриване на монумента на българското знаме и тържественото издигане  на националния флаг ще е на 13 юли т.г.  със спектакъл с исторически картини на живо, шоу-заря и концерт на примата на българската естрада Лили Иванова.

В следващите дни – от 14 до 16 юли, ще се проведе традиционният събор Рожен, който тази година навършва 125 години.

Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *