Новини за даренията

МЕСТНАТА ВЛАСТ В ОБЛАСТ СМОЛЯН ПОДКРЕПЯ НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ПИЛОН РОЖЕН“

 

Местната власт и представителите на държавните институции в област Смолян подкрепят националната кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон за българското знаме на Роженските поляни в Родопите. Това стана ясно при среща на  техни представители с управителя на фондация „Наследство в бъдещето“ Симеон Караколев, който представи инициативата.

Пилон Рожен ще е Паметник на Обединението на всички българи у нас и по света, защото националният флаг е безспорен символ, който ни събира, а не ни разделя.  Духовното единение на нацията е най-важната кауза на България днес, категорични бяха всички участници в срещата, домакин на която бе областния управител Стефан Сабрутев.

Родолюбивата инициативата за изграждането на нов монумент на българщината в Родопите е признание и изключителен жест към местната общност, смятат кметовете от общини от региона. Паметникът  ще е и допълнителен икономически стимул за развитие на областта, като целогодишна туристическа дестинация.

„С усилията на всички българи, на местната и на държавната власти ще издигнем най-високото българско знаме, част от Паметник на обединението, след няколко месеца. Сигурен съм, че страната ни има нужда от всички нас, ,че родолюбието и патриотизмът не са  само думи, а и съзидателни дела, защото БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА!“, смята идейният създател на проекта Симеон Караколев.

По инициатива на областния управител на Смолян Стефан Сабрутев е потърсена подкрепа за проекта от всички останали области в страната, както и техни послания, които ще бъдат изписани в основата на Пилон „Рожен“.

Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *